İngiltere Vatandaşlığı


1983 yılına kadar, İngiltere sınırları içerisine doğan herkes, İngiltere vatandaşı sayılırken, bu durumun kullanılmaya başlamasının ardından bir yasa çıkarıldı. İngiltere’de doğanların İngiltere vatandaşlığı alabilmesi için, ebeveynlerden birisinin İngiliz olması şartı konuldu.

İngiltere Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

İngiltere vatandaşlığı alabilmek için bazı koşulların yerine getiriliyor olması gerekiyor. İngiltere vatandaşı nasıl olunur sorusunun cevabını şu maddeler verir;
·         18 yaşını doldurmuş bir birey olmak.
·         En az 5 yıl İngiltere sınırları içerisinde yaşamış olmak.
·         5 yıllık sürenin en az 450 gününde ülkeyi hiç terk etmemiş olmak.
·         Sabıka kaydının temiz olması
·         İngilizce, İskoçca ve Gallerce dillerinden en az birini çok iyi derecede biliyor olmak.

Sonradan Kazanılan İngiltere Vatandaşlığı Nedir?

sonradan kazanılan İngiltere vatandaşlığında, bazı sunulan yollara başvurarak İngiliz Vatandaşı olabilirsiniz. İngiltere vatandaşı olmadığınız halde sonradan İngiltere vatandaşı olmak için örneğin ücret verebilirsiniz. İngiltere vatandaşlık ücreti, 281 bin dolardır. Ülkeye en az 281 bin dolar yatırım yaparak, İngiltere vatandaşı olabilirsiniz. Bu şekilde 5 yıl İngiltere’de yaşadıktan sonra vatandaşlık alabilirsiniz.

İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi

İngiltere Ankara Anlaşması vizesi ile TC vatandaşları İngiliz vatandaşı olabilme, burada yaşayabilme ve çalışabilme izinlerini alabilirler. İlk olarak bu vizeye sahip olarak İngiltere’de çalışma iznini alabilirsiniz. Çalışma izni süresince gerekli koşulları yerine getirip, belirlenen süreyi tamamladıktan sonra da oturma iznine  ve vatandaşlık almak için başvuru yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rulet Siteleri

Literatür Taraması Nedir?